Istorijat

NOCTURNE MAGAZINE nastaje 27. jula 2003. godine sa željom mladih entuzijasta da se posvete rock kulturi u Srbiji. Glavna ideja od samog starta jeste bila da se NOCTURNE bavi promocijom gitarskog zvuka u regionu, s tim da je u početku najveći deo predstavljao osvrt na metal scenu. NOCTURNE je krenuo kao web portal, da bi godinu dana kasnije prerastao u štampani fanzin. Ana Lukić je tada okupila ljude koji su sastavili prvi broj, a koji je objavljen 2004. godine. Nakon izlaska četvrtog broja, NOCTURNE usled nedostatka novčanih sredstava prestaje sa radom.

2007. godine Marko Ristić se pridružio Ani na uredničkom mestu i novo poglavlje je NOCTURE MAGAZINA je moglo da počne. NOCTURNE je do maja 2012. godine izbacio 24 štapmana izdanja, kada je ponovo, usled sveopšte ekonomske krize, svoje delovanje ponovo prebacio na world wide web i od tog trenutka do danas radi kao muzički portal.


NOCTURNE 2013

Glavni i odgovorni urednik:
Marko Ristić

Zamenik glavnog i odgovornog urednika:
Boban Pantoš

Redakcija:
Miljan Milekić, Zoran Perin, Stefan Lazić, Boris Džinić, Marijana Polić, Nevena Balalić, Katarina Petrović. Viktor Nagradić, Milica Trifković, Marko Sinadinović, Ana Lukić

Fotografi:
Jovana Milovanović (Beograd), Nataša Salai (Novi Sad), Nikola Cvetković (Kragujevac), Dora Šarić (Zagreb), Drago Palavra (Austrija)

Webmaster:
Zoran Perin (www.zoranperin.com)

Adresa redakcije:
Zvečka ulica 28 broj 4, 11500 Obrenovac, Srbija

Kontakt:
Telefon: 069/63-83-73
E-mail: info@nocturnemagazine.net


NOCTURNE 2003 - 2012