Istorijat

NOCTURNE MAGAZINE nastaje 2003. godine sa željom mladih entuzijasta da se posvete rock kulturi u Srbiji. Glavna ideja od samog starta jeste bila da se NOCTURNE bavi promocijom gitarskog zvuka u regionu, s tim da je u početku najveći deo predstavljao osvrt na metal scenu. NOCTURNE je krenuo kao web portal, da bi godinu dana kasnije prerastao u štampani fanzin. Ana Lukić je tada okupila ljude koji su sastavili prvi broj, a koji je objavljen 2004. godine. Nakon izlaska četvrtog broja, NOCTURNE usled nedostatka novčanih sredstava prestaje sa radom.

2007. godine Marko Ristić se pridružio Ani na uredničkom mestu i novo poglavlje je NOCTURE MAGAZINA je moglo da počne. NOCTURNE je do maja 2012. godine izbacio 24 štapmana izdanja, kada je ponovo, usled sveopšte ekonomske krize, svoje delovanje ponovo prebacio na world wide web i od tog trenutka do danas radi kao muzički portal.

Od 2012. godin do danas objavljeno je preko 15000 vesti, intervjua, recenzija, izveštaja i galerija. Nocturne je postao jedan od vodećih rock glasila u regionu sa vrlo visokom posetom i brojem pratilaca na socijalnim mrežama.


NOCTURNE 2017

Glavni i odgovorni urednik:
Marko Ristić

Uredništvo:
Zoran Perin, Miljan Milekić, Jovan Ristić

Redakcija:
Boris Džinić, Jadranka Balaš, Nenad Pekez, Aleksandra Prodanović, Feđa Popov, Nevena Balalić, Milica Marić, Davor Vuković

Fotografi:
Daniela, Stefan Rajh, Dunja Dopsaj, Jelena Aćin, Dora Šarić, Katarina Rađenović, Marko Ristić

Webmaster:
Zoran Perin (www.zoranperin.com)

Adresa redakcije:
Zvečka ulica 28 broj 4, 11500 Obrenovac, Srbija

Kontakt:
Telefon: +381 (0) 653 63 83 73
E-mail: info@nocturnemagazine.net


NOCTURNE 2003 - 2012