3x3

Goran Janjušić, basista benda Regulator
11.02.2017. | |

Goran Janjušić je basista alternative rock sastava Regulator iz Vrnjačke Banje. Goran i ekipa uveliko pripremaju novi album, čije objavljivanje se očekuje u 2017. godini, i ovom prilikom vas pozivaju na koncert benda Regulator u zemunskom klubu Fest 7. aprila.

Goran JanjusevicKoje albume slušaš u poslednje vreme?
U poslednje vreme najviše obraćam pažnju na domaću scenu i nove bendove koji su se pojavili. Drago mi je da većina njih svoj zvuk oblikuje u pravcu alternativnog roka i metala, stoga verujem da će u narednom periodu biti mnogo zanimljive muzike za mene . Kada je u pitanju inostrana scena, moj glas ide Šveđanima. Album koji bih izdvojio je “Sorceress” benda Opeth.

Koje albume si kupio u poslednjih mesec dana?
Žao mi je što moram priznati da dosta dugo nisam kupio album nekog benda. Muzika se generalno sluša i promoviše putem internet platformi, iako i ja do muzike dolazim na taj način, smatram da je to glavni razlog zašto je slušanje muzike danas izgubilo čar i sveukupan doživljaj. Nadam se da će se ovaj trend promeniti. Poslednje što sam dobio na poklon je album benda HOSENFEFER -  “Trulo i smrdljivo”.

Mp3, CD ili Vinil?
Mp3 je praktičan i jednostavan, to su glavni razlozi masovne upotrebe ovog formata. CD je danas jako važan za svaki mladi bend u usponu, svi teže svom prvom izdanju uobličenom kroz CD dizajn, kaver itd… Pored svega gore navedenog, ipak ću reći da su vinili zapravo moji omiljeni nosači zvuka. Posedujem pozamašnu kolekciju ploča i mislim da ću ih tokom celog života skupljati.

Iron Maiden ili Metallica?
Bio sam na koncertu benda Metallica 2012. godine na Ušću i priznaću da je to jedan vrhunski doživljaj i spektakl, u svakom aspeku, ne samo kada je muzika u pitanju. Iron Maiden sam pre mnogo intenzivnije slušao, pogotovo numere sa albuma “Killers”, danas volim da gledam njihove live nastupe. Oba benda su mi izuzetno draga, al’ ako moram da izaberem, reći ću Metallica.

The Beatles ili Rolling Stones?
Nikada nisam ozbiljnije slušao ni jedan od pomenutih bendova, ali se sećam da sam jedno vreme imao muzičku kutiju na kojoj se vrtela pesma  “Yesterday”, stoga biram  The Beatles.

Sex Pistols ili Ramones?
Više gotivim Ramones. Volim da čujem hitove koji su ih proslavili, a često se bacim i u istraživanje pesama koje nisam toliko propratio.

Da li te je neki bend oduševio u poslednje vreme?
Kao što sam već napomenuo, u poslednje vreme moja pažnja je usmerena ka domaćim bendovima koji formiraju nešto drugačiji zvuk u odnosu na onaj na koji smo navikli. Ne volim da izdvajam bendove ali ću napraviti izuzetak, Njuškači Jabuka bez razmišljanja su trojka koja me je kupila svirkom održanom u okviru takmičenja mladih bendova. Svirački su sigurni, pesme deluju promišljeno i aranžmanski jako bogato. Pored muzike izdvaja ih i specifičan scenski nastup i komunikacija sa publikom, preporučujem!

Poslednji koncert na kojem si bio?
Koncert mog benda Regulator u Beogradu sa još dva odlična sastava. Često odlazim na svirke kako bih podržao naše mlade bendove. Od većih događaja pamtiću koncert Smaka u Areni, 2012. godine. 

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.