Vesti

Preminuo Chris Cornell, pevač bendova SOUNDGARDEN i AUDIOSLAVE
18.05.2017. | |

Pevač bendova SOUNDGARDEN i AUDIOSLAVE, Chris Cornell preminuo je u svojoj 52. godini.

Cornell-ov predstavnik Brian Bumbery rekao je za Associated Press da je Cornell preminuo sinoć (17. maja) i da je smrt bila iznenadna i neočekivana, kao da još uvek nije poznat uzrok smrti. Samo par sati pre toga, on je svirao ceo koncert sa bendom Soundgarden u Atalanti u Fox Theatre-u. Brian je napomenuo da porodica želi privatnost povodom ovog slučaja.

Preminuo Chris Cornell, pevač bendova SOUNDGARDEN i AUDIOSLAVE

Chris Cornell je poznat po tome što je bio frontmen benda Soundgarden od 1984-1997. i u periodu od 2010. do danas. U tom periodu izbacili su 6 studijskih albuma, od kojih je poslednji "King Animal" izašao krajem 2012. godine.

On je takođe bio frontmen benda Audioslave između 2002. i 2006. godine. Sa njima je izbacio tri studijska albuma. Pored toga imao je i četiri solo albuma, od kojih je poslednji "Higher Truth" izašao 2015. godine. Bio je jedan od osnivača benda Temple Of The Dog.

Christopher John Boyle koji je svima poznatiji kao Chris Cornell rođen je 20. jula 1964. godine u Sijetlu. Živeo je sa svojom drugom ženom i troje dece.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.