Vesti

Izložba fotografija 'Iskrenost' Nemanje Đorđevića pre koncerta benda WOVENHAND
13.05.2017. | |

Kultni američki bend WOVENHAND održaće koncert 17. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda (dan kasnije u Novom Sadu - Firchie Think Tank Studio), a pre njihovog još jednog i veoma iščekivanog beogradskog nastupa, biće od 20 časova u holu ispred pomenute sale otvorena atraktivna izložba fotografija autora Nemanje Đorđevića pod nazivom “Iskrenost”.

WOVENHAND | foto Nemanja Djordjević

Nova izložba Nemanje Đorđevića inspirisana likom i delom David Eugen Edwards-a zvanični je (prateći) deo predstojećeg koncerta i odobrena je od strane benda. Posetioci koncerta imaće priliku da pogledaju dvadesetak radova koje je Nemanja načinio na poslednjoj balkanskoj turneji benda Wovenhend, ali i fotografije iz prvobitne faze benda nastale pre 8 godina. Izložba će biti otvorena do 21. maja pa je mogu posetiti svi oni koji budu želeli i u danima nakon koncerta. Nemanja je urednik muzičkog sajta Balkanrock.com, a rok fotografijom se aktivno bavi preko deset godina. Iza sebe ima više samostalnih i grupnih izložbi.

David Eugen Edwards, jedan od najznačajnijih autora američke alternativne scene dolazi u Srbiju sa svojim bendom Wovenhand nakon 6 godina pauze u organizaciji koncerte agencije Rock svirke. Zahvaljujući koncertima koji su pre intezivno spiritualno putovanje nego običan muzički događaj, u našoj zemlji ima gotovo božanski status. Kao predgrupa na oba koncerta nastupiće bend Wacky Blues Professors iz Ljubljane, koji su ostavili fantastičan utisak na nedavno održanom Eurosonic showcase festivalu u Holandiji, gde je između ostalih svoje učešće uzeo pre tri godine i Repetitor, odakle je krenuo u svoj meteorski uspon u Evropi.

Ulaznice se za beogradski koncert mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1600 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kafića Zaokret, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), a na sam dan koncerta za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara.. Za koncert u Novom Sadu se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa po ceni od 1300 dinara, a na sam dan koštaće 1600 dinara.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.