Vesti

Nakon 35 godina PARTIBREJKERS prestaju sa radom?
09.05.2017. | |

Kako je preneo Nedeljnik u intervjuu koji je Blic uradio sa gitaristom ovog benda Nebojšom Antonijevićem Antonom, legendarni duo ovog sastava će nastaviti da radi, ali sa drugim bendovima. Naslov intervjua je bio: "Partibrejkersi više ne postoje". Naslovnu stranu dodatka "Pop & Kultura" možete videti ispod.

Naslovna strana Pop & Kultura

Za vrlo kratko vreme, podigla se ozbiljna prašina, jer su Antonu iz konteksta izvučene reči, a senzacionalizam je još jednom pobedio. Bend je tom prilikom izdao sledeće saopštenje:

Skyharbor @ Gasometer, Vienna / foto: Daniela

"Svašta je bilo između nas i to je dobro da čovek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar. 'Brejkersi' su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio", izjavio je Anton.

"Cane i ja smo radili zajedno i apsolutno je bilo nebitno ko je šta napisao. Pa zato smo bend! Čim krene deljenje na titule, čim krene ego da se naduvava... To je bolest ovog sveta u ovom trenutku", rekao je u razgovoru za kulturni dodatak Blica "Pop&Kultura".

Posle 35 godina uspešne karijere u Partibrejkersima, pevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom Škrtice, a Anton, druga osovina grupe, nedavno je oformio svoj bend sa dva preostala člana "Brejkersa".

Na pitanje kako će se zvati nova grupa i album na kojem trenutno radi, Anton je rekao da će ime benda ići uz njegovo ime, jer je to njegov prvi album. "Biće nešto. Stalno se zezamo, zovem ih 'Teški hipici', svi smo se zabradili i svi smo fantastično raspoloženi", dodao je. Na albumu će biti devet pesama koje će otpevati upravo Anton, iako je u Brejkersima uglavnom bio prateći vokal. "Sada sam postao pevač, naučio sam da slušam svoj glas i to mi je otkrovenje. Čak je počelo da mi se sviđa kako pevam u nekim pesmama", rekao je.

Partibrejekes iza sebe imaju 11 izdanja i jedan singl, a svoj put počeli su u avgustu 1982. godine. Poslednji studijski album "Sirotinjsko carstvo" izašao je prošle godine. I dalje nastavljaju sa radom.

izvor: Nedeljnik i facebook profil benda

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.