Vesti

BLIND GUARDIAN najavljuju novi koncertni album
08.05.2017. | |

Legendarni nemački power metal sastav BLIND GUARDIAN objaviće koncertni album pod imenom "Live Beyond the Spheres" 7. jula za izdavača Nuclear Blast. Album će sadržati materijal snimljen tokom turneje po Evropi 2015. godine, u sklopu koje je bend posetio i Beograd, te je vrlo moguće da je neka od pesama na albumu snimljena upravo tokom koncerta u prestonici. Omot i kompletnu listu pesama možete pogledati u nastavku.

Blind Guardian / foto Marko Ristić

"U suštini, rekao bih da je ova turneja bila vrlo uspešna i da je svaki koncert bio savršen," izjavio je frontmen sastava, Hansi Kürsch.  "Svi članovi benda su preslušali svaku pesmu i svaki od tih 30 koncerata iznova i iznova. Bilo je svega po dve ili tri verzije svake pesme koje su mogle da se iskoriste za ovaj album. Onda smo morali da odlućimo koje su od tih preostalih verzija najimpresivnije. Bio je to skoro beskrajan zadatak!"

On dodaje: "Pesme koje smo na kraju izabrali otkrivaju takvu energiju da su čak i omanje greške bile nebitne za konačnu ocenu. Kada ih budete čuli, znaćete o čemu pričam. Jednostavno su žive! Uvek postoji nešto što se dešava na svakom nastupu, nazovimo to magija, ono što vam izaziva žmarce. Jako smo srećni kada ljudi pevaju sa nama, provode se i odu kući srećni."

Blind Guardian - Live Beyond the Spheres (2017)

"Live Beyond the Spheres" lista pesama:

CD1

01. The Ninth Wave
02. Banish From Sanctuary
03. Nightfall
04. Prophecies
05. Tanelorn
06. The Last Candle
07. And Then There Was Silence

CD2

01. The Lord Of The Rings
02. Fly
03. Bright Eyes
04. Lost In The Twilight Hall
05. Imaginations From The Other Side
06. Into The Storm
07. Twilight Of The Gods
08. A Past And Future Secret
09. And The Story Ends

CD3

01. Sacred Worlds
02. The Bard's Song (In The Forest)
03. Valhalla
04. Wheel Of Time
05. Majesty
06. Mirror Mirror

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.