Vesti

Steve Harris, IRON MAIDEN: 'Teško je danas zaraditi za hleb od muzike'
08.05.2017. | |

Osnivač i basista legendarnog metal benda IRON MAIDEN Steve Harris, izrazio je zabrinutost za stanje u kojem se rock muzika nalazi, ukazujući na to da mladi bendovi danas nemaju priliku da se dokažu.

Harris je u intervjuu za časopis Kerrang rekao da su bendovi osamdesetih godina prošlog veka imali više mogućnosti, dok je za današnje mlade muzičare jako teško da uopšte budu primećeni. "Jako, jako je teško. Mislim da je teže nego ikad. Danas ima toliko puno bendova, ali ne i toliko mesta na tržištu za njih. Teže je nego ikada da zaradite za hleb (od muzike). Žao mi je za te bendove na toliko mnogo načina", rekao je on.

Iron Maiden

Basista legendarnih "Mejdena" kaže da je muzičarima danas nekada potrebna sreća i to da budu na pravom mestu u pravom trenutku. "Morate jednostavno da nastavite da grizete", poručuje on. Harris je odao priznanje pojedinim bendovima koji su uspeli da se probiju. "Avenged Sevefold su uspeli, Biffy Clyro su takođe glavni izvođači na festivalima. Ta dva benda mi najčešće padaju na pamet. Čak i kada je reč o nama, ako konačno okačimo naše stare gitare o klin, pomislite - ko će da dođe i preuzme naše mesto", upitao se on.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.