Vesti

OZZY OSBOURNE i ZAKK WYLDE ponovo na okupu, novi album u najavi
29.04.2017. | |

Nakon više od deset godina, gitarista Zakk Wylde (Black Label Society) vratiće se u bend koji predvodi legendarni muzičar Ozzy Osbourne. Iako su u međuvremenu nastupali zajedno u više navrata, Wylde se u bend vraća kao punopravni član uoči najavljene turneje po SAD koja počinje u julu. Ulogu gitariste u bendu je u njegovom odsustvu obavljao grčki gitarista Gus G (Firewind) sa kojim je Osbourne izdao album "Scream".

Zakk se Ozzy-evom bendu prvi put pridružio pre 30 godina, a poslednji album koji su zajedno snimili je "Black Rain" iz 2007. godine. Sa gitaristom koji je ponovo u njegovim redovima, Osbourne je najavio novi solo album koji se očekuje 2018. godine za izdavača Epic.

Zakk Wylde | Foto: Marko Ristić

Pored frontmena i Wylde-a, u bendu su još i dugogodišnji članovi Rob "Blasko" Nicholson (bas), Tommy Clufetos (bubanj) i Adam Wakeman (klavijature). Osbourne je ovom prilikom izjavio: "Jako sam srećan što ću se ponovo otisnuti na turneju sa Zakk-om, Blasko-m, Tommy-em i Adam-om. To je ono što radim. Tu pripadam, na turneji."

U ekskluzivnom intervjuu za naš portal, sada bivši gitarista Gus G otkrio je da frontmen planira da se otisne na još jednu solo turneju: "On je  izuzetno vredan. Nikada ne staje. Ima skoro 70 godina i još uvek ide na turneje. Nakon ove turneje sa bendom Black Sabbath siguran sam da će se vratiti da uradi još jednu solo turneju. Nastaviće da svira do poslednjeg dana, nadajmo se za nekih 30 godina." Podsećamo, bend Black Sabbath je nedavno održao svoj poslednji koncert u rodnom gradu Birmingemu, stavivši time tačku na karijeru dugu skoro 50 godina.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.