Vesti

LAIBACH najavili novi album, 'Also Sprach Zarathustra' stiže u julu
27.04.2017. | |

Legendarni slovenački sastav LAIBACH najavili su novi album koji će svetlost dana ugledati 14. jula 2017. godine. Naslednik odličnog "Spectre" iz 2014. godine stiže putem izdavačke kuće Mute.

LAIBACH najavili novi album, 'Also Sprach Zarathustra' stiže u junu

Muzika za ovaj album originalno je pravljena za pozorišnu predstavu "Thus Spoke Zarathustra (Also Sprach Zarathustra)" baziranoj na Ničeovoj noveli koja je imala premijeru u maju 2016. godine, a režirana je od strane Matjaža Bergera za pozorište Anton Podbevšek u slovenačkom Novom Mestu.

Njihova kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela ih je u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film Liberation Day.

Više detalja sem omota albuma i datuma izlaska za sata nije poznato. Laibach su poslednji put nastupili u Srbiji 9. decembra 2015. godine u Mikser Hausu.

LAIBACH najavili novi album, 'Also Sprach Zarathustra' stiže u junu

1. maja, Laibach započinju prolećnu turneju u Južnoj Koreji, a zakazano je još datuma koje možete videti ispod. Koncert u Zagrebu će biti specijalan jer će sa bendom nastupiti i simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.

01. maj - Jeonju, KR - Jeonju Dome - nastup na Jeonju International Film festivalu i predstavljanje filma "Liberation Day"
09. maj - Zagreb, HR - KD
Vatroslav Lisinski - nastup sa simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.
12. maj - Tel Aviv, IL - Reading 3nastup na Docaviv Film festivalu i predstavljanje filma "Liberation Day"
27. maj -
Lendava, SI - Speedway stadion Petišovci – Petroleum Beat festival
24. jun - Poznan, PL -
Henryk Wieniawski Park - nastup na Malta festivalu sa Poznan L’Autunno Chamber orkestrom.
19. jul -
Cividale del Friuli/Udine, IT - Piazza del Duomo - Mittelfest Festival 2017

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.