Vesti

Nick Cave progovorio o 'best of' albumu 'Lovely Creatures' koji izazi 5. maja
27.04.2017. | |

Legendarni australijski muzičar Nick Cave nedavno je najavio da će on i njegov bend THE BAD SEEDS 5. maja izdati "best of" album po imenu "Lovely Creatures", a sada je progovorio i o životu nakon tragične smrti njegovog sina i kako je to uticalo na izdavanje ove jubilarne kompilacije.

Nick Cave

Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno krenuli na turneju i sviraju svoje prve koncerte nakon trogodišnje pauze - prve koncerte posle smrti njegovog sina Arthur-a. Ovo teško iskušenje kroz koje je prošla porodica Cave bilo je predmet dokumentarnog filma "One More Time With Feeling", koji ujedno govori i o snimanju aktuelnog, 16. studijskog albuma "Skeleton Tree" koji je izašao u septembru prošle godine.

"Deluje nam kao savršeno vreme da proslavimo 30 godina benda Bad Seeds. Kasnimo, ali očigledno je da se smrt mog sina umešala u to... dozvolite mi da preformulišem to, užasno zvuči. Hteo sam reći da je cela ta stvar jednostavno izletela iz koloseka. Postalo mi je poprilično važno da pišem, da stvorim još jedan album. Jednostavno nije bilo vreme za proslavu, ali sada to ipak deluje kao ispravna stvar. U januaru smo odsvirali nekoliko koncerata u Australiji povodom albuma 'Skeleton Tree', u velikim prostorima. Svi su bili prilično dirljivi i bilo je zadivljujuće gledati sve te ljude svih uzrasta koji dolaze da odaju počast ovom divnom bendu. Tako da sada osećamo da je ovo dobar trenutak za taj box set", objašnjava Cave u intevjuu za francuski magazin Telerama.

Nick Cave & the Bad Seeds - Lovely Creatures

Pričajući o novom izdanju "Lovely Creatures" i zašto će ono sadržati samo materijal snimljen do 2014. godine, Cave je rekao: "Nisam uopšte razmišljao o tome da li bi novi album trebalo da bude na ovoj kompilaciji. Uprkos tome svemu 'Push the Sky Away' će biti na kompilaciji jer smatram da je taj album početak mnogih stvari koje mi znače, na nekoliko nivoa. Tekstualno sam osećao kao da sam konačno uspeo da se oslobodim toga kako sam do tada pisao, sledstveno tome i muzike kakvu smo do tada stvarali. Osećao sam da pesme treba da budu više fokusirane na tekstu, ali u apstraktnom smislu, kako ipak ne bi bile narativne u konvencionalnom maniru. I to je sve za mene bilo neverovatno uzbudljivo u smislu napretka mog pisanja."

Nick Cave & the Bad Seeds će 28. oktobra svirati u beogradskoj Kombank Areni.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.