Vesti

Nova vrsta mrava dobila ime po bendu RADIOHEAD
27.04.2017. | |

Poslednjih godina kao da se pretvorilo u svojevrsni naučni trend davanje imena novootkrivenim vrstama biljnog i životinjskog sveta, pa nam tako stiže nova biološka vest - nova vrsta mrava dobila je ime po legendarnom engleskom bendu RADIOHEAD.

Radiohead

Kako izveštava Phys.org, nova vrsta nazvana Sericomyrmex radioheadi otkrivena je u venecuelanskom delu Amazona, a otkrili su je naučnici Ana Ješovnik i Ted R. Schultz iz Smithsonian Institution's Ant Lab. "Hteli smo ovim gestom da ispoštujemo njihovu muziku, ali još važnije - želeli smo da odamo priznanje svim naporima koje članovi benda čine u podizanju svesti o klimatskim promenama i očuvanju prirode", rekla je Ješovnik.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.