Vesti

Herman Li, DRAGONFORCE: 'Mislio sam da će metalcore odavno umreti'
24.04.2017. | |

Gitarista power metal sastava DRAGONFORCE, Herman Li, u ekskluzivnom intervjuu za Nocturne magazin dotakao se bendova kao što su Ghost, Slipknot i Babymetal, sa kojima su prethodno sarađivali, i njihovog unikatnog izgleda. Upitan da li misli da je bendovima danas potreban neki fazon da bi se probili, on je odgovorio: "Može se reći tako, a može se reći da imaju neki X faktor. Neki bendovi imaju to, drugi ne. Iskreno, nisam slušao Ghost ali razumem to. Nikada nisam slušao ni Slipknot, ali kada smo išli na turneju sa njima pomislio sam ’OK, razumem to’. Disturbed i svi ti drugi bendovi koji me ne zanimaju. To je ono što ih izdvaja od drugih. Čak iako mi se ne sviđa bend, opet sam obratio pažnju na njih."

On dodaje: "Iskreno, mislim da je dobro što se neki bendovi izdvajaju zato što mi je muka od bendova koji se trude da zvuče isto (imitira growl). Mislio sam da će metalcore odavno umreti. Sada je već 2017. godina a i dalje se pojavljuju bendovi koji sviraju istu stvar. Jebo te! Razumem da je kul, to je neka scena, izađete i dobro se provedete. Ali muzički sebi ne postavljaju nikakve izazove. Možda zato što još uvek nisu dovoljno sazreli."

Ostatak intervjua sa gitaristom ćete moći da pročitate na našim stranama u utorak, 25. aprila.

Dragonforce @ Metal Days | Photo: Marko Ristić

Kao što smo prethodno najavili, njihov novi studijski album pod imenom "Reaching Into Infinity" će biti objavljen 19. maja za izdavača earMusic u više formata, uključujući standardno izdanje i digipak sa bonusima. Za produkciju albuma postarao se  Jens Bogren, a materijal je snimljen u njegovom studiju Fascination Street u Švedskoj.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.