Vesti

Objavljen identitet članova benda GHOST usled tužbe frontmenu
07.04.2017. | |

Već smo objavili vest o tome da je jedan od bivših članova švedskog occult rock sastava GHOST, gitarista Martin Persner, u javnosti otkrio da je sa bendom nastupao pod pseudonimom Omega kao jedan od članova tog sastava, poznatih pod istim imenom Nameless Ghoul. Tračevi koji su tvrdili da je frontmen tog sastava Papa Emeritus raspustio celu postavu i nastavio sa novim članovima pokazali su se kao istiniti. Naime, bivši članovi benda podigli su tužbu protiv frontmena, čime je potvrđeno da se iza maske zloslutnog Pape krije Tobias Forge, švedski muzičar koji je prethodno radio sa sastavima Repugnant i Subvision. Forge je delovao kao glavni kompozitor u bendu i davao je intervjue obučen kao Nameless Ghoul.

Postava benda Ghost

Bivši članovi benda javno su objavili svoj identitet uoči tužbe koju su uputili frontmenu, a u kojoj zahtevaju da frontmen obelodani sve podatke o zaradi benda u periodu od 2011. do 2016. godine. Iza maski su se pored Persner-a krili Simon Söderberg pod pseudonimom Alpha, Mauro Rubino kao AirHenrik Palm kao Eather i Martin Hjertstedt pod pseudonimom Earth. 

Oni u saopštenju za javnost navode: "Naš pevač i bivši prijatelj sada pokušava, na podmukao i besraman način, da pretvori Ghost iz benda u solo projekat sa najamljenim muzičarima. Naravno, to je nešto što ne možemo da prihvatimo." Oni dodaju: "Ovi postupci iza kojih stoji Tobias Forge su ništa više do bestidna neiskrenost, pohlepa i tama. Ali ne tama o kojoj je bend Ghost pevao, već tama koja natera ljude da izdaju svoje najbolje prijatelje kada se novac i slava ukažu. Izuzetno nam je žao što ovo utiče i na fanove benda, i to što oni moraju da ispaštaju zbog nečije izdaje i pohlepe."

Prema njihovim navodima Forge je bio zadužen za finansije benda putem svoje agencije, dok su ostali muzičari bili pod ugovorom o privremenom radu. S obzirom na njihov dogovor da celokupnu zaradu dele na jednake delove, na njihove zahteve da Forge objavi sve prihode i rashode benda u tom periodu frontmen bi odgovarao da nema sredstava za deljenje. Situacija je eskalirala kada je Forge članovima benda predložio izmene njihovih ugovora kako bi on dobio veći pravni autoritet. Tada su članovi istupili sa zahtevom da frontmen objavi finansijske detalje, nakon čega je Forge raspustio ceo bend. Sastav Ghost je trenutno na evropskoj turneji sa privremenim članovima za koje se priča da su prethodno svirali sa bendovima kao što su Sisters of Mercy, Korn, Pendragon i Bloodbath.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.