Vesti

Na aukciji prodata mikseta na kojoj je snimljen 'The Dark Side Of The Moon'
01.04.2017. | |

Mikseta koja je korišćena prilikom snimanja albuma "The Dark Side Of The Moon" benda PINK FLOYD, prodata je 27. marta u Njujorku za 1,807,500 dolara, saopšteno je iz The Bonhams Auction House.

TG12345 MK IV su napravili čelnici Abbey Road studija u saradnji sa članovima inženjerske organizacije EMI a korišćena je u vremenskom periodu između 1971. i 1983. godine. Od 1983. je bila u vlasništvu producenta Mike-a Hedges-a koji tvrdi da je i danas u odličnom stanju ali detalje o kupcu nije otkrio javnosti.

Na aukciji prodata mikseta na kojoj je snimljen 'The Dark Side Of The Moon'

Zahvaljujući dizajnu i tehnologiji korišećnoj prilikom njenog pravljenja ova mikseta sa smatra jednom od najboljih ikada napravljenih a to dokazuje da su čak tri člana benda Beatles, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr radila na njoj ali i drugi muzičari poput Kate Bush The Cure.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.