Vesti

JAMIROQUAI nakon 7 godina pauze objavili album 'Automaton'
31.03.2017. | |

Britanski bend JAMIROQUAI su danas objavili osmi studijski album “Automation”, prvi nakon sedmogodišnje pauze, ali i album kojim bend obeležava 25 godina postojanja.

JAMIROQUAI objavili album 'Automaton'

Davne 1992. godine na scenu je stupio jedan novi bend, bend koji se izdvajao svojim funky jazz zvukom i specifičnim stajlingom. Iako su mnogi mislili, a poneki i dalje misle da je u pitanju pevač, iza imena Jamiroquai se zapravo krije bend koji čini devetorica sjajnih muzičara. U toku svoje duge karijere su izdali 30 singlova, snimili pesmu za film “Godzilla”, obišli ceo svet u okviru svojih 10 turneja, upisali se u Ginisovu knjigu rekorda, a još uvek znaju da nas iznenade i oduševe svojim novim izdanjima.

JAMIROQUAI objavili album 'Automaton'

01. Shake It On
02. Automaton
03. Cloud 9
04. Superfresh
05. Hot Property
06. Something About You
07. Summer Girl
08. Nights Out In The Jungle
09. Dr Buzz
10. We Can Do It
11. Vitamin
12. Carla

Njihov novi album je upravo danas izašao, a mnogi kritičari ga već zovu najboljim Jamiroquai albumom do sada. “Automaton” je, po rečima pevača benda Jay Kay-a, kompletan album, celina na kojoj nijedna pesma ne služi kako bi se samo popunio prostor na izdanju. Ovim albumom su hteli da naprave celinu koja će ostvariti balans između onoga što članovi benda vole sa onim zbog čega ih njihovi fanovi prate i vole već više od dve decenije. Inspiraciju za album su našli u činjenici da je primena “veštačke inteligencije” u porastu i da ljudi počinju da zaboravljaju da uživaju u jednostavnim stvarima i u iskrenim međuljudskim odnosima. Na albumu se primećuje mešavina disko, pop i elektro funk zvuka, odlične mešavine zbog koje i volimo Jamiroquai sve ove godine, ali i malo drugačiji pristup modernom elektronskom zvuku. Sve pesme su napisane i producirane od strane pevača Jay Kay-a i klavijaturiste Matt-a Johnson-a.

Na dan objave albuma, bend će održati mini koncert u Londonu, a već krajem maja će krenuti na “Automation” turneju u okviru koje će održati preko 30 nastupa i između ostalih posetiti Dansku, Italiju, Francusku i Grčku. Ono što se sa sigurnošću može reći je da Jamiroquai i nakon 25 godina znaju da naprave album koji će se puštati iznova i iznova.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.