Vesti

EMPHASIS predstavljaju video 'Muna / Iam', poznati detalji albuma 'Black.Mother.Earth'
30.03.2017. | |

EMPHASIS kuju svoj iskreni i lični zvuk koristeći teške ritmove i mračnu atmosferu. Mešavina post-metala i post-rocka obeležava njihove sonične koordinate, stvarajući agresivne zvukove koje prožimaju melodijske teksture isprepletene ambijentalnim vibracijama.

Album "Black.Mother.Earth" će se pojaviti 28. aprila 2017. godine poserdstrom Geenger Records-a, a omot i lista pesama izgledaju ovako:

EMPHASIS predstavljaju video 'Muna / Iam', poznati detalji albuma 'Black.Mother.Earth'

01.Muna
02.Iam
03.Black Silt
04.Rivers Under
05.Captains of North
06.The Quiet Roads

Bend je nastao 2007. godine, a nadolazeći album, "Black.Mother.Earth" (Geenger Records, 2017.), zbirka je pesama koja još jednom potvrđuje ovaj kvartet kao jedne od istinskih pionira regionalne scene. Naslov albuma je prevod naslova romana "Črna mati zemla", priznatog međimurskog pisca Kristiana Novaka. S obzirom da tmurnu temu navedenog romana koja se podudara s zvučnim izražajem benda radi se o gestu s kojim se momci žele odužiti svom sugrađaninu Novaku, kao i regionu iz kojeg dolaze.

Radnja videa koji spaja dve pesme odvija se u tamnim i tmurnim šumama na području Međimurja, prizivajući mističnu atmosferu novog albuma pod nazivom "Black.Mother.Earth". Režija Dine Topolnjaka zasniva se na scenariju Kristine Štebih. Nakon svečanog uvoda, ugodni ženski glasovi iz pesme “Muna” podižu napetost zbivanja na nesigurnom šumskom putu kojim prolazi mlada žena, koju glumi Ena Jagec. Sanjive melodije iznenada zamjenjuju grublji tonovi pesme “Iam”, u kojem vizualno preovladavaju zavodljive kretnje koje izvodi plesač Vilim Poljanec. Na kraju se dve strane, nevinost i nasilje, u potpunosti spajaju u jedinstvenu, zajedničku celinu.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.