Vesti

Seun Kuti & EGYPT 80 prave afrobeat spektakl u Beogradu
25.03.2017. | |

Seun Kuti, čuveni afrobeat muzičar i sin legendarnog osnivača tog ritma, Fela-e Kuti-ja, nastupiće sa svojim pratećim bendom EGYPT 80 dve uzastopne večeri u Beogradu, 29. i 30. marta. Koncerti će se održati u klubu Bitefartcafe u sklopu Musicology Barcaffè Sessions festivala. 

Seun Kuti

Seun Kuti je najmlađi sin Fela-e Kuti-ja, i već sa 9 godina je počeo da ulazi u svet afrobeat muzike. Počeo je da nastupa sa svojim ocem i njegovim bendom, a već sa 14 godina, nakon Fela-ine smrti, je preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, međutim, u muziku je uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika tog kontinenta i njihovu kulturu.

Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće i svoj EP od 3 singla "Struggle Sounds", za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja. Seun Kuti je već imao prilike da nastupa u Srbiji, i to 2012. godine na Exit Festivalu.

Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji je na svim Eventim i DDTickets prodajnim mestima (www.eventim.rs i www.ddtickets.rs).

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.