Vesti

Ky-Mani Marley nova velika zvezda 10. Demofesta
25.03.2017. | |

Čuveni banjalučki Demofest, koji će se ove godine održati po jubilarni 10. put, najavio je još jednu veliku zvezdu revijalnog programa. U pitanju je Ky-Mani Marley, reggae i hip-hop izvođač sa Jamajke i sin legendarnog Bob-a Marley-a. Ky-Mani će nastupiti 21. jula, druge festivalske večeri.

Ky-Mani Marley

Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac, iako je tokom svog detinjstva više bio okrenut sportu. U tinejdžerskom periodu je počeo po prvi put da se ozbiljnije bavi muzikom, i već u 20. godini je izdao album prvenac "Like Father Like Son". Godinu dana kasnije sarađivao je sa hip-hop izvođačem Pras-om, iz benda The Fugees, na obradi čuvene pesme "Electric Avenue", što se smatra i prekretnicom u njegovoj karijeri. Za razliku od Bob-a, Ky-Mani u svom repertoaru pored reggae muzike ima i stilove kao što su hip-hop, blues i rock. 

U narednih 20 godina, Ky-Mani je izbacio još pet studijskih albuma, od kojih poslednji "Conversations" prošle godine. Publika na Demofestu će imati priliku da prisustvuje koncertnoj promociji upravo ovog albuma.

Deseti Demofest će se ove godine održati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a pored Ky-Mani-ja Marley-ja do sada potvrđeni izvođači su Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

 

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.