Vesti

U junu izlazi poslednji album koji je snimio Chuck Berry
23.03.2017. | |

Pre nekoliko dana je u svojoj 90. godini preminuo jedan od pionira rock 'n roll zvuka, legendarni muzičar Chuck Berry, kojeg mnogi smatraju čak direktno i ocem ovog žanra. Sada stižu vesti da će njegov poslednji studijski album biti objavljen 16. juna u izdanju Dualtone Records.

Chuck Berry - CHUCK

Album će se zvati jednostavno "CHUCK", a ovo izdanje je i najavljeno u oktobru prošle godine, tačno za proslavu njegovog 90. rođendana. Ovo će biti njegov prvi album nakon punih 38 godina i izdanja "Rock It" (1979). Izdavačka kuća je saopštila da je Berry napisao osam od deset novih pesama i da je na albumu radio do 2014. godine, nakon čega je nastavio da prati produkciju i angažovao porodicu i jednog prijatelja da mu pomognu da ga završi.

Pored njegove dece i unuka, na albumu nastupaju i pevač Nathaniel Rateliff, kao i bivši gitarista benda Rage Against The Machine Tom Morello. Na albumu će se naći i pesma "Lady B. Goode", opisana kao duhovni nastavak jednog od njegovih najvećih hitova "Johnny B. Goode".

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.