Vesti

Preminuo bubnjar i osnivač sastava NEGURĂ BUNGET
22.03.2017. | |

Pevač i gitarista rumunskog sastava NEGURĂ BUNGET, Tibor Kati, objavio je putem svog Facebook profila da je bubnjar i osnivač tog sastava Negru preminuo u svojoj 42. godini. Kati je napisao: "Sa velikom žalošću vas obaveštavamo da je naš prijatelj i kolega, Gabriel Negru Mafa preminuo danas, 21. marta 2017. godine u svojoj 42. godini. Duboko žalimo smrt čoveka koji je osnovao i održavao bend Negură Bunget u životu, i koji je posvetio svoj život svetoj strani naše kulture, donoseći je kroz muziku i prenoseći je na brojne generacije širom sveta."

NEGURA BUNGET večeras u Božidarcu, poznata satnica

On dodaje: "Nadamo se da će njegova zaostavština nastaviti da očarava i pruža utehu onima koje je ostavio. Sa žalošću i tugom nudimo svoje saučešće njegovoj porodici i onima koji su ga znali i poštovali tokom njegovog života."

Negru je bend osnovao krajem 1994. godine pod imenom Wiccan Rede, zajedno sa Hupogrammos Disciple na gitarama, klavijaturama i vokalima. Iza sebe imaju sedam studijskih albuma, od kojih je poslednji "Zi" objavljen 2016. godine.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.