Vesti

Legendarni Chuck Berry preminuo u 90. godini
19.03.2017. | |

Jedan od pionira rock 'n roll zvuka, legendarni muzičar Chuck Berry, preminuo je u 90. godini života. Policija u Sent Luisu potvrdila je smrt legendarnog muzičara koji je, kako se navodi, umro za vreme ručka.

Chuck Berry [1926-2017]

Gitarista, pevač i kompozitor kakav je bio Berry je svojim jedinstvenim muziciranjem spojio blues i swing u tadašnji fenomen ranog rock 'n' roll-a, te je njegov uticaj na razvoj kompletnog rock zvuka jednostavno nemerljiv. Rođen je u Sent Luisu, u američkoj državi Misuri, 18. oktobra 1926. godine, a puno ime mu je bilo Charles Edward Anderson Berry.

Bio je jedna od ključnih figura u rađanju moderne muzike, a njegova karijera je trajala skoro sedam decenija i u njoj je, prema poznatim podacima, izdao 18 studijskih albuma, 31 kompilaciju i čak 45 singlova. Njegovi veliki hitovi kao što su "Maybellene" (1955), "Roll Over Beethoven" (1956), "Rock and Roll Music" (1957) i "Johnny B. Goode" (1958) kreirale su izvorni rock 'n roll.

Pre samo nekoliko meseci odjeknula je vest o tome da je Berry napunio je 90 godina i najavio novi studijski album nakon punih 38 godina. Njegov poslednji studijski album "Rock It" izašao je 1979. godine.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.