Vesti

### i Crno dete u subotu u Elektropioniru
16.03.2017. | |

U subotu, 18. marta, u klubu Elektropionir, instrumentalni noise rock sastav iz Siska, ###, održaće promociju svog prvog vinilnog izdanja "Svjetlo". Gost na ovom nastupu biće beogradski duo CRNO DETE.

### su "Svjetlo" snimili u novooslobođenom beogradskom bioskopu Zvezda tokom leta 2015. godine. Tom prilikom su dali i opširan intervju za Nocturne, koji možete pročitati ovde. Na ovom izdanju su svoje učešće uzeli i članovi bendova VVhile, Mnjenje i Ti, koji su snimili bas, gitarske pasaže i dronove, fillove na bubnju i vokal. U sopstvenoj produkciji, 2017. godine, "Svjetlo" izlazi u formi 10” vinila u limitiranom izdanju od 220 primeraka uz ekstralimitiranih 30 komada, a sve oblikovano i upakovano rukama i presama This Town Needs Posters. Za beogradsku promociju "Svjetla", ### čine Nebojša, Andrija, Steva, Stole, Ilić, Goran, Jurica i Sven, a VJ-ing radi Hrvoje.

### / foto: Aleksa Vitorović

Crno dete je rok duo iz Beograda prepoznatljiv po mešavini različitih, na prvi pogled nespojivih uticaja: od Bliskog istoka do Zapada bez predrasuda prema uticajima narodne ili zabavne muzike, sa tekstovima na klackalici između cinizma i naivne iskrenosti. Na hipnotičkim živim nastupima, koji se sviraju i slušaju u jednom dahu, predstavljaju pesme sa svoja tri albuma ispresecane improvizovanim pasažima ritualnog, minimalističkog, harmoničnog noise rock-a.

Početak koncerta najavljen je za 21 čas, a cena ulaznice iznosi 400 dinara.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.