Vesti

PREMIJERA: Pogledajte video 'Shadows' benda NORD
15.03.2017. | |

Zahuktavaju se pripreme za izlazak dugoočekivanog prvenca naziva "Play Restart" riječkog kvarteta NORD. Danas premijerno predstavljamo videospot za pesmu "Shadows" koji možete videti ispod.

Pogledajte video 'Shadows' benda NORD

U režisersku stolicu zaseo je mladi David Šegić, koji je za ovu priliku obojio lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče odigrao je Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.

Album "Play Restart" predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i muzici. Pevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda donose novije uticaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj muzički put. Njihovo shvatanje rock muzike zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja. Uticaji benda protežu se od hard rock i grunge zvuka pa sve do popa i eksperimentalne muzike.

"Play Restart" izlazi 21. aprila putem izdavačke kuće Geenger Records. Album možete naručiti i u pretprodaji na http://music.nord.band. Dizajn albuma osmislio je i realizirao hrvatski umetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizuelno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.