Vesti

REMEDY i QUASARBORN najavljuju nastupe u Pirotu i Nišu za vikend
14.03.2017. | |

Sveža imena na domaćoj metal sceni, bendovi REMEDY i QUASARBORN, održaće koncerte u Pirotu i Nišu 17. odnosno 18. marta. Pomenuti beogradski sastavi su od ovog meseca na zajedničkoj turneji koja nosi naziv New Old Faces. U petak, 17. marta, bendovi nastupaju u prostorijama OKC u Pirotu, uz podršku sjajnog lokalnog stoner metal benda Burning Leaf. Početak koncerta je zakazan za 21 čas, a cena karte iznosi svega 200 dinara. Sutradan, bendovi nastupaju u klubu Black Stage u Nišu, zajedno sa bendom Streetcore Unity, gde je početak koncerta zakazan za 21 čas, a cena karte iznosi 250 dinara. Kao što znate, turneja New Old Faces broji 8 datuma, a iz tabora oba benda najavljuje se još zajedničkih koncerata u budućnosti. Organizator ove turneje je Different Strings.

Remedy i Quasarborn u Nišu i PirotuPodsećamo, Remedy je sastav koji je nastao krajem prošle godine od strane bivših članova bendova Eyesburn, Vox Populi i Dead Ideas, predvođeni Nemanjom Kojićem Kojotom. Remedy je trenutno u fazi pripreme prvog studijskog albuma, a pažnju domaće publike privukli su nastupom sa braćom Cavalera, na njihovom novembarskom koncertu u Beogradu. Svoj zvuk opisuju kao fuziju stoner rock i post hardcore zvuka. Remedy je najavio objavljivanje prvog zvaničnog spota benda do kraja ovog meseca.

Quasarborn je još jedno novo ime na domaćoj sceni, sastav nastao nakon raspada legendarnog beogradskog thrash metal benda Space Eater. Quasarborn se domaćoj publici predstavio singlom "Danse Macabre" sa svog albuma prvenca, čije je objavljivanje najavljeno za 2017. godinu. Prvi koncert benda (u Srbiji) održali su na Festivalu Srpskog Podzemlja u Beogradu, gde je Quasarborn sjajnim nastupom pokazao da, iako su nov bend, njihovo mesto na domaćoj sceni je u samom vrhu, među imenima koja su na istoj prisutna već dugi niz godina.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.