Vesti

Record Store Day donosi neobjavljene snimke koje je David Bowie ostavio u nasleđe
13.03.2017. | |

Dva retka i neobjavljena izdanja, koja su ipak važna u velikoj karijeri kakvu je imao legendarni muzičar David Bowie, izaći će kao deo ovogodišnjeg događaja Record Store Day 22. aprila.

David Bowie izdanja za Record Store Day 22. aprila

Jedno od izdanja je "Cracked Actor (Live in Los Angeles 1974)" i ono je prvo zvanično izdanje sa nastupa "Philly Dogs Tour" iz septembra 1974. godine u Universal Amphitheatre u Los Anđelesu, dok je drugo verzija veoma retkog promo izdanja "Bowpromo" iz 1971. godine koje sadrži izmenjene miksove nekih pesama koje su se posle našle na albumu "Hunky Dory". Ovo je veoma retko izdanje jer je tada menadžer Bowie-a Tony Defries imao svega 500 promotivnih kopija koje su slali diskografskim kućama radi sklapanja ugovora.

David Bowie je rođen 8. januara 1947. godine u Brikstonu u Londonu, a preminuo je 10. januara 2016. u 69. godini, ostavivši za sobom neprocenjivo muzičko nasleđe.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.