Vesti

Nova vrsta insekta dobila ime po klavijaturisti benda NIGHTWISH
08.03.2017. | |

Finski biolog Jukka Salmela iz istraživačkog centra Metsähallitus Parks & Wildlife nedavno je otkrio novu vrstu insekta koji živi u Finskoj, pa je odlučio da kroz ovaj pronalazak oda počast velikom ljubitelju prirode kakav je Tuomas Holopainen, klavijaturista i kompozitor benda NIGHTWISH.

Komarac

Nova vrsta insekta dobila je ime "Sciophila Holopaineni" i otkrivena je u istočnom Laplandu u Finskoj, a u pitanju je specifična vrsta komarca koji pretežno živi u senovitom okruženju. "Veoma sam dirnut ovim gestom. Ovo je najveća čast koju štreber za prirodu kao što sam ja može da dobije", rekao je Holopainen.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.