Vesti

HIM prestaju sa radom, najavljena oproštajna turneja
06.03.2017. | |

Finski love metal giganti HIM najavili su oproštajnu turneju kojom će završiti karijeru dugu 26 godina. Poslednji studijski album "Tears on Tape" izdali su 2013. godine, a iako su počeli da rade na novom materijalu krajem prošle godine, izgleda da su male šanse da se novo studijsko izdanje desi.

HIM prestaju sa radom, najavljena oproštajna turneja

"Nakon pola veka ljubavi i metala mislimo da je HIM na putu koji nije prirodan i mislimo da ovo putovanje treba da bude okončano kako ne bi otišli daleko od onoga što naša publika očekuje od nas. Ceo patern je završen, sklopili smo slagalicu  i okrenuli ključ. Hvala vam" rekao je frontmen Ville Valo ovom prilikom.

1991. godine bend su oformili pevač Ville Valo, gitarista Mikko "Linde" Lindström i basista Mikko "Migé" Paananen i od tada HIM važe za vrlo jedinstven sastav. Oni su na sjajan način mešali metal, goth i hard rock sa vrlo srceparajućim tekstovima i tim receptom došli do žanra koji je dobio naziv love metal (kako je nazvan i njihov četvrti studijski album).

HIM prestaju sa radom, najavljena oproštajna turneja

U svojoj četvrt veka dugoj karijeri, HIM su izdali osam studijskih albuma i ostavili vrlo bogato nasleđe. Bend je takođe pokrenuo čitav pokret po celom svetu zasnovan na njihovom simbolu koji je napravljen kao kombinacija pentagrama i srca. Čuveni Heartagram je postao vrlo značajan simbol širom sveta.

Momci su rešili da se četiri godine nakon poslednjeg studijskog ostvarenja okončaju karijeru i to turnejom koja će obuhvatiti 35 nastupa u 14 zemalja i time se oproste od fanova širom sveta. Kompletna lista nastupa se može videti na njihovoj Facebook stranici. Sigurno je da će se desiti još nastupa, ali kako bend tvrdi, samo po Severnoj Americi i Finskoj. HIM će nastupati u sastavu Ville Valo (vokal), Mige (bas), Linde (gitara), Burton (klavijature) i Kosmo (bubanj).

Mi smo imali prilike da vidimo ovaj bend uživo 2015. godien na Fezen festivalu u Mađarskoj, pa se možete prisetiti toga putem izveštaja i galerije fotografija.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.