Vesti

'Play Restart', prvi album benda NORD izlazi 21. aprila
05.03.2017. | |

U vremenima dezorijentacije i nesigurnosti, barem nam muzika može pružiti izlaz iz izgubljenosti u soničnoj divljini. Četveročlani bend NORD to će i dokazati svojim debitantskim albumom "Play Restart" koji izlazi putem Geenger Recordsa, 21. aprila 2017. godine.

'Play Restart', prvi album benda NORD izlazi 21. aprila

Album će biti dostupan na vinilu i CD-u u distributivnoj mreži Rough Tradea za tržište Nemačke, Austrije i Švicarske, te Sonic Rendezvousa u zemljama BeNeLuxa, dok će se PDV pobrinuti za regionalnu teritoriju. Digitalno će biti dostupan na svim vodećim streaming i download servisima. Prednarudžbe su moguće putem webstranice music.nord.band.

Severom, kao tačkom orijentacije onima koji se osećaju izgubljeno u svojoj svakodnevnoj monotoniji i predvidljivosti Nord izražava pozitivan stav prema životu i muzici svojim prvencem koji predstavlja takozvani "novi početak". Istu stvar se Nord usuđuje da napravi kroz svoj prvi album: Pevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock/metal scene, dok ostali članovi benda donose novije uticaje na zvuk benda.

Snažan, izravan i jednostavan - Nord sledi svoj muzički put: moćni gitarski riffovi i emocionalni tekstovi donose pesme poput melanholične "So Alive" (I need you more than desert needs the rain) ili mistične "Shadows". Nordova ideja rock muzike zasnovana je na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja: uticaji benda protežu se od hard rock i grunge zvuka do pop i eksperimentalne muzike.

Dizajn albuma osmišljen je od strane hrvatskog umetnika Ive Matića koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizuelno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda. Upravo to "Play Restart" čini sjajnom zvezdom muzičke galaksije u vremenima kada muzika teško dopire do slušaoca. Omot i spisak pesama možete videti ispod.

NORD - "Play Restart"

'Play Restart', prvi album benda NORD izlazi 21. aprila

01. Lo-hi
02. Running Man
03. Play Restart
04. Shadows
05. So Alive
06. Mexico
07. Killing Me, Killing You
08. Remake

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.