Vesti

Eddie Van Halen donirao 75 gitara siromašnim školama
02.03.2017. | |

Slavni gitarista i jedan od osnivača kultnog hard rock sastava VAN HALENEddie Van Halen donirao je 75 gitara iz svoje lične kolekcije Mr. Holland's Opus fondaciji, koja poklanja muzičke instrumente siromašnim školama. "Čitav žvot sam posvetio muzici i nisam nikada ni mogao da zamislim život bez nje" izjavio je Eddie za CNN. Ova fondacija je već obezbedila oko 1.800 muzičkih instrumenata školama koje nisu imale mogućnost za sprovođenje časova muzičkog, a zahvaljujući njihovim donacijama je preko 10.000 učenika steklo muzičko obrazovanje.
"Bilo je veoma teško naći humanitarnu organizaciju koja bi uzela gitare. Svi su želeli samo novac." - izjavio je Eddie. Novinar CNN-a John Vause dodao je da deca koja sada imaju mogućnost da uče da sviraju gitaru, nemaju predstavu da su instrumenti nekada pripadali jednom od najvećih gitarista ikada.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.