Vesti

David Bowie dobija spomenik u Brikstonu
23.02.2017. | |

David Bowie će uskoro dobiti i spomenik zahvaljujući umetnicima i aktivistima koji su danas predstavili planove za spomenik posvećen muzičaru koji žele da postave u Brikstonu u Londonu, gde je i rođen. Zamisao tvoraca je da skulptura bude u obliku munje, visoka tri sprata, a inspirisana je omotom Bowie-jevog albuma "Alladin Sane". Predlog da bude postavljena preko puta ulaza u stanicu metroa Brikston, pored murala proslavljenog muzičara, podržavaju i lokalne vlasti.

David Bowie dobija spomenik u Brikstonu

Jedan od umetnika rekao je da je ideja da skulptura bude "na jednak način iznenađujuća, glupa i beskrajno zabavna". Aktivisti su na internetu otpočeli kampanju za finansiranje projekta za koji im je potrebno 1,25 miliona dolara.

David Bowie je rođen je rođen 8. januara 1947. godine u Brikstonu, u Londonu a preminuo je 10. januara 2016. u 69. godini, ostavivši za sobom neprocenjivo muzičko nasleđe.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.