Vesti

Devin Townsend, Tiamat i drugi najavljeni kao pojačanje festivala Brutal Assault
20.02.2017. | |

Organizatori kultnog festivala Brutal Assault koji se održava u češkom gradu Jaromeru najavili su nova imena za 22. izdanje ovog događaja. Već bogatom spisku će se pridružiti kanadska legenda Devin Townsend sa svojim bendom. Devin i ekipa su 2010. godine održali nastup koji je ostao upamćen u istoriji ovog festivala po jakoj oluji ali i istrajnosti fanova koji su ostali u prvim redovima uprkos vremenskim uslovima. 

Pored njega, na festivalu će nastupiti odnedavno ponovo okupljen sastav TIAMAT, koji će ovom prilikom izvesti kulti album "Wildhoney" u celosti. Mladi finski doom metal sastav SWALLOW THE SUN i kultni metalcore sastav WALLS OF JERICHO takođe su na spisku uz post-rock legende GOD IS AN ASTRONAUT. Pored njih pojačanje stiže od kultnog švedskog death metal sastava THE CROWN, francuskog HC/punk sastava BIRDS IN ROW i islanđana ZHRINE.

Devin Townsend predvodi festival Brutal Assault

Već smo pisali da će ovogodišnje izdanje festivala predvoditi kultni norveški black metal sastav EMPEROR koji će ovom prilikom u celosti predstaviti kutlni album "Anthems to the Welkin at Dusk" povodom dvadesetogodišnjice njegovog izdavanja. Prethodno su potvrđeni i nastupi bendova Amorphis, Eluveitie, Arkona, Batushka, Decapitated, Morbid Angel, Nile, Opeth, While She Sleeps i mnogi drugi; a kompletan spisak do sada potvrđenih izvođača možete pogledati ovde. Karte po promotivnoj ceni od 78 evra mogu se poručiti putem ovog linka do 30. aprila, nakon čega će cena karata biti povećana. 

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.