Vesti

Dokumentarni film o black metal žanru 'Blackhearts' stiže u aprilu
20.02.2017. | |

Dokumentarni film o izvornom, norveškom black metal žanru "Blackhearts" izaći će 11. aprila putem Soundview Media Partners. Ovaj dokumentarac prikazuje priču o tri istinska black metal fana - Sina iz Irana, Hector iz Kolumbije i Kaidas iz Grčke - koji kreću na put, odnosno "hodočašće" u Norvešku, kolevku muzike koja je formirala njihove živote.

Blackhearts 2017

Kao što svi dobro znamo, black metal je svoju "zloglasnu" svetsku slavu stekao jer su ovaj muzički žanr povezivali sa satanizmom, paljenjem crkava i ozloglašenim ubistvima u Norveškoj pre 25 godina. Čak i danas, iako već duboko gazimo u početak modernog 21. veka, u nekim zemljama sveta su određeni muzički žanrovi "prognani" od strane vlasti i zakona.

Tako se, na primer, jedan od aktera filma Sina, kao jedini aktivni black metal aktivista u Iranu, suočava sa situacijom opasnom po život nakon što odlučuje da ispuni svoj san i otputuje u Norvešku. Hector je posvećeni satanista koji organizuje satanistički ritual kako bi prodao dušu đavolu i dobio vizu za Norvešku, dok Kaidas tokom dana predstavlja ekstremnu desničarsku stranku Zlatna zora u grčkoj Vladi, a tokom noći je frontmen black metal benda Naer Mataron. Njega čeka i kazna od 20 godina zatvora zbog povezanosti sa kriminalnom organizacijom.

Mnogi filmovi su dosad pokušali predstaviti istoriju i razvoj black metala, ali "Blackhearts" gleda na ovaj zloglasni žanr iz potpuno novog i svežeg ugla. Na prošlogodišnjem Sound On Screen Film Festival dobio je nagradu za najbolji internacionalni dokumentarni film, dok je dobio pohvale širom svetske i norveške muzičke i filmske festivalske scene.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.