Vesti

Studije pokazale da psi najviše vole reggae i soft rock
03.02.2017. | |

Da li ste se ikad pitali kakvu muziku vaš pas voli da sluša? Prema istraživanjima obavljenim na Univerzitetu u Glazgovu, velika je verovatnoća da će vaš pas najviše uživati uz reggae i soft rock. 

Studije pokazale da psi najviše vole reggae

Psima  je tokom nekoliko dana puštana raznovrsna muzika koja je uključivala žanrove kao što su pop, soft rock, reggae, Motown, klasična muzika, itd. Naučnici su merili puls tokom svakog slušanja, ali i posmatrali kako se psi generalno ponašaju i pokušavali da odrede generalni nivo stresa. Utvrdili su da je taj nivo bio najmanji kad su išle soft rock i reggae numere. 

Profesor Neil Evans, koji je predvodio istraživanje, naglasio je da uprkos tome što su dva pomenuta žanra najpozitivnije delovali na pse, da su reakcije na različite muzičke žanrove bile pomešane i da psi, baš kao i ljudi, imaju svoj ukus.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.