Vesti

Preminuo John Wetton, frontmen sastava ASIA i KING CRIMSON
31.01.2017. | |

Britanski pevač, basista i kompozitor John Wetton preminuo je danas u svojoj 67. godnini nakon višegodišnje borbe sa karcinomom. Wetton se proslavio kao frontmen kultnog progressive rock sastava KING CRIMSON kome se pridružio 1972. godine, a od 2006. godine predvodi supergrupu ASIA

Preminuo John Wetton, frontmen sastava Asia i King Crimson

Rođen u Vilingtonu 12. juna 1949. godine, Wetton je odrastao u Bornmutu a muzikom se bavi od veoma ranog uzrasta. Pored već pomenutih sastava, Wetton je sarađivao sa brojnim vrhunskim grupama i muzičarima među kojima su Uriah Heep, Wishbone Ash, Yes, Roxy Music Brian Fery, Steve Hackett, Ayreon i mnogi drugi. Iza sebe je ostavio impresivnu diskografiju koja uključuje šest solo albuma, tri studijskih izdanja sa sastavom King Crimson i četiri ploče na čelu grupe Asia.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.