Vesti

Dubstep osvaja Novi Sad - stiže FuntCase
27.01.2017. | |

Nakon gotovo pet godina rasta i uspešne organizacije drum and bass događaja pod nazivom "Šurenje", a kasnije i "Shuriken", što je kulminiralo dvodnevnim festivalom istog imena, organizacija Drop Sensei započela je novi projekat pod nazivom "Katana".

Katana predstavlja serijal događaja posvećen drum and bass i uopšteno bass muzici, a nastala je iz želje organizatora, ali pre svega iz potrebe da se odgovori velikom broju molbi fanova i posetilaca za proširenjem liste izvođača na ove žanrove.  Kako u Novom Sadu, pa ni u Srbiji, osim na nekoliko većih festivala, ne postoji kontinuitet gostovanja izvođača iz ovih žanrova, pojavila se potreba da se ta praznina popuni.

FuntCase u Novom Sadu

Priliku da otvori serijal u klubu The Quarter, 24. aprila dobiće britanski producent FuntCase, jedno od važnijih imena underground scene, i uzdanica etikete Circus Records. FuntCase, ili James Hazel poznat je po svom sirovom i prljavom zvuku sa kojim je i kovao svoj put ka uspehu te "Producira dubstep muziku čiji basovi se ljuljaju i probijaju kroz tvoje telo, terajući te da plešeš, hteo ti to ili ne." James je prvi put izrazio ljubav za muziku uz druženje sa svojim prijateljima u školi, slušajući agresivne bubnjeve u death metal ,happy hardcore i jungle muzici.

Nakon što je čuo "Bandwagon Blue" od Twisted Individual-a, zaljubio se u drum & bass zvuk i fokusirao se produkcijom ka toj muzici. Svoju muziku je prezentovao sa lokalnih drum and bass radio stanica, što je dovelo do prepoznavanja njegovog talenta, tada pod imenom DJ Dose 2007. godine. U 2009. godini počeo je da se bavi produkcijom dubstep muzike, dajući melodijama veliku energiju uključujući i drum and bass slojeve u tehniku proizvodnje dubstepa. Njegova prva dubstep pesma "Make Our Day" je brzo potpisana za 4:2" izdavačku kuću. I tako je nastao sirovi zvuk pod imenom FuntCase.

Nije prošlo puno vremena i počeo je da sarađuje sa Doctor P-em, i veoma brzo je stigla ponuda za ulazak u familiju nadaleko svetski poznate Circus Records izdavačke kuće, na kojoj izdaje trake pod nazivom "So Vexed" i "Mattress Punch" 2010. godine. Od tog perioda, fenomen je rastao i FuntCase je postao legenda u svetu. Sa neverovatno lojalnom fan bazom, on je veoma poznat i popularan širom planete po kako on kaže "working hard, playing hard, travelling hard - and DJing hard on stages globally".Pored zvezde večeri, nastupiće dobro poznati domaćini DROP SENSEI uz podršku veoma mlade i talentovane ekipe DJ-eva i producenata iz Novog Sada poznatih pod imenom Locust u koju spadaju članovi, Friski, Hyperion, Panzer i Xena. Celokupan događaj će upotpuniti M.C. Bo_JAH iz Beograda, koji je postao zaštitno lice svih događaja u našoj organizaciji.

Pretprodaja se vrši online na www.gigstix.com, kao i na glavnoj Gigs Tix biletarnici u ulici Kralja Aleksandra 12 (TC Pariski magazin), pon-pet: 9-19.30h, sub: 10-15h Takođe kartu možete kupiti u celoj Srbiji, samo proverite adrese prodajnih mesta na ovom linku: http://gigstix.com/prodajnamreza

Cena karata u pretprodaji iznosi 590rsd, i one se nalaze u ograničenoj seriji, nakon čega njihova cena skače na 790 rsd. Regularna cena u pretprodaji biće 990 rsd, dok će na vratima, ako ih bude, ulaznice biti skuplje. Dostune su i VIP ulaznice po ceni od 1990 rsd, a one podrazumevaju boravak u zasebnom prostoru, zajedno sa članovima organizacije, kao i izvođačima.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.