Vesti

SHOPLIFTERS i THE PHONERINGS sutra promovišu albume u Novom Sadu
27.01.2017. | |

Punk rock bendovi SHOPLIFTERS iz Novog Sada i THE PHONERINGS iz Beograda održaće zajedničku promociju svojih najsvežijih izdanja u subotu, 28. januara, u novosadskom Omladinskom centru CK13. Ova dva benda su sarađivala još 2009. godine kada su objavili split CD, dok je ovo već drugi zajednički koncert u svrhu promovisanja albuma, "Believe" Novosađana  i "Osam pesama" Beograđana, a u Beogradu su delili binu početkom decembra. Početak koncerta zakazan je za 21.00, a karte po ceni od 250 dinara će biti moguće kupiti na ulazu.

Shoplifters / foto: Tamara Samardžić

Shoplifters su punk rock bend osnovan 2002. godine u Novom Sadu, a album prvenac "Technicolor Melodies" objavili su 2007. godine, da bi nakon vidnih promena postave drugi album "A Fresh Start" ugledao svetlost dana 2013. godine. Njega je početkom 2015. godine nasledio EP "Smile", a godinu dana kasnije u istoj formi i "Believe", da bi krajem prošle godine pod etiketom japanske izdavačke kuće Waterslide Records bio objavljen svojevrsni 'best of' benda takođe nazvan "Believe", a sva izdanja benda moguće je preuzeti na njihovoj Bandcamp stranici. Najavili su ponovni ulazak u studio tokom proleća, pa nas ove godine očekuje još jedan EP benda.

Beogradski sastav The Phonerings predstaviće pesme sa svežeg izdanja "Osam pesama", prvog albuma ovog benda, koji je ove godine ispraćen sa nekoliko singlova i videom za pesmu "Metamofoza". The Phonerings su 2009. godine objavili split CD "Reach the Coast" upravo sa Shoplifters. Sviraju gitarsku muziku odraslu na hardcore punku, indie rocku i raznim podžanrovima koje karakterišu glasne gitare. Njihova izdanja je moguće poslušati i preuzeti na Bandcamp stranici benda.


Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.