Vesti

Čuvena jamajčanska fabrika vinila Tuff Gong ponovo počinje sa radom
02.02.2017. | |

Poznato je da gramofonske ploče u poslednjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu, što se oslikava širom sveta, pa i na Jamajci. Naime, najstarija jamajčanska fabrika vinila Tuff Gong, koju je osnovao Bob Marley 1965. godine u Kingstonu, za nekoliko meseci će ponovo početi sa proizvodnjom ploča.

Tuff Gong

Proizvodnja ploča u ovoj fabrici prestala je devedesetih godina prošlog veka, a sada, zahvaljujući saradnji sa američkom firmom Sunpress Vinyl, Tuff Gong će do kraja maja ove godine štampati prve gramofonske ploče. Fabrika će proizvoditi LP, EP i srodne formate za kupce širom Kariba, mada se očekuju i kupci iz SAD, Južne Amerike, pa čak i Azije. I definitivno se može očekivati da među prvim štampama budu Marley-evi albumi.

Pored toga što se u ovoj zgradi proizvode ploče, Tuff Gong poseduje i potpuno opremljeni studio za stvaranje, snimanje i produciranje muzike, pa je upravo tu Marley snimio neke od svojih najvećih hitova.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.