Vesti

Niški sastav EYOT i legendarni Steve Albini najavljuju novi album
26.01.2017. | |

Niški sastav i jedan od trenutno zapaženijih svetskih jazz bendova, EYOT, novi singlom "Veer" najavljuju četvrti studijski album koji će biti objavljen 20. februara ove godine.

Eyot

Pravo iznenađenje stiže nam već sa informacijama da će se novi album pojaviti u izdanju njujorške kuće Ninety and Nine Records i da je album snimao i miksao legendarni producent i muzičar Steve Albini. Albini je u karijeri radio sa izvođačima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies i drugi, a poznat je i po tome što je zadržao analogni način snimanja, što znači da je i novi album "Innate" benda Eyot snimljen u analognom formatu. 

"VEER smo odabrali kao prvi singl jer, po našem mišljenju, najviše povezuje novi album sa prethodnim radom. Samo  ime je igra reči – osnovno značenje je nagla promena pravca, što se može i čuti u kompoziciji, a izgovor je jasan i mi ga povezujemo sa Lepenskim Virom, kome je i posvećena. Zapravo, ceo koncept albuma je takav da predstavlja posvetu balkanskom podneblju, preko imena kompozija do njihove strukture, melodija, harmonije i ritma.” , kaže pijanista i kompozitor Dejan Ilijić.

Ako ste zainteresovani radom i delima ovog sastava, posetite njihov sajt, a mi predlažemo da bacite pogled i na intervju koji je naš portal svojevremno uradio sa ovim fenomenalnim bendom.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.