Vesti

GUŽVA U 16-ERCU uz TRI KAPLJICE u Novom Sadu 4. februara
25.01.2017. | |

U subotu, 4. februara, popularna osječka punk grupa GUŽVA U 16-ERCU vraća se u Novi Sad, grad u kojem su izuzetno dobro prihvaćeni i česti gosti. Postaje već tradicija da krajem januara ili početkom februara oni posete ovaj grad, ali za razliku od prethodne dve godine, kada su nastupali u okviru jednodnevnih festivala, odlučili su da se vrate u manji prostor i odsviraju ceo svoj repertoar. Ovom prilikom imaće lokalnu podršku u vidu benda TRI KAPLJICE, a koncert će biti održan u Shamrock baru (Mite Ružića 5). Ulaznice po ceni od 300 dinara moguće je kupiti svakog dana u Shamrock baru, a broj ulaznica je ograničen.

Gužva u 16-ercu, foto Marko Ristić

Gužva u 16-ercu je bend koji je godinama unazad izuzetno dobro primljen u Novom Sadu, a status miljenka ovdašnje publike su zaslužili odličnim nastupima na festivalima To Be Punk i Exit i mnogobrojnim samostalnim koncertima u klubovima QuarterCK13. Gužvaci su poslednjih godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a krajem 2015. godine su nastupali u Irskoj, Nemačkoj i Austriji. Iza sebe imaju tri studijska albuma, a pred novu godinu su objavili svoj novi singl za pesmu "Slabo do umjereno normalno", kojim najavljuju novi materijal koji trenutno pripremaju.

Tri kapljice/foto:Ivana Purtić

Ženski trio Tri kapljice iz Novog Sada je autorski bend koji svira mešavinu melodičnog punka i rocka. Prošlog leta na najvećem demo festivalu u regionu, banjalučkom Demofestu, od prijavljenih 467 bendova ušle su u uži izbor, a zatim i u finale, među 12 najperspektivnijih regionalnih bendova. Početkom decembra 2016. objavile su svoj debitantski singl i spot za pesmu "Hajde". Ovom pesmom koja je objavljena u izdanju beogradske izdavačke kuće Lampshade Media one su najavile svoj prvi studijski album koji će biti objavljen tokom ove godine.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.