Vesti

Danski mod punk bend THE MOVEMENT u utorak u Novom Sadu, podrška MONOHROM
19.01.2017. | |

U utorak, 24. februara, u SKCNS Fabrika u Novom Sad (Bulevar despota Stefana 5) nastupiće mod punk rock trio iz Kopenhagena, THE MOVEMENT. Kao lokalna podrška nastupiće mladi, ali iskusni, bend srodnog muzičkog stila, MONOHROM. Ulaznice je po ceni od 300 dinara u pretprodaji moguće kupiti preko internet servisa GIGS TIX i na njihovim prodajnim mestima, kao i u prodavnica CD-a Mungos u Novom Sadu. Na vratima Fabrike pred početak koncerta karta će koštati 400 dinara, a početak događaja zakazan je za 21.00.

The Movement su trio iz Kopenhagena koji za glavne muzičke uzore navodi britansku mod i punk rock scenu sa kraja sedamdesetih godina prošlog veka, ali su primetni i uticaji savremenih punk bendova. Njihovi albumi "Move!" (2003) i "Revolutionary Sympathies" (2005), kao i brojni koncerti i turneje su The Movement učinili respektabilnim imenom evropske punk scene tokom prethodne decenije. Bend je u istom ritmu nastavio i nakon objavljivanja albuma "Foools Like You" 2012. godine, tako da još uvek važe za bend sa ekspozivnim live nastupima.

Monohrom su mladi novosadski bend, sačinjen od članova nekoliko lokalnih punk bendova, ali se ovog puta okreću i drugim uticajima, u prvom planu bendovima sa tzv. Madchester scene, ali i klasičnom rock'n'roll-u. Tokom prošle godine godine oni su snimili album prvenac, ali su se odlučili da ga objavljuju postepeno, singl po singl, i do sada su predstavili pesme "Izbledeće", "Imperija" i "Neon".

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.