Vesti

AUDIOSLAVE se okupljaju nakon 10 godina na protestu protiv budućeg američkog predsednika
18.01.2017. | |

Kultna američka supergrupa AUDIOSLAVE ponovo će se okupiti nakon 10 godina da bi po prvi put nakon 12 godina nastupili uživo na protestu protiv inauguracije 45. predsednika SAD Donald-a Trump-a. Protest organizuje sastav PROPHETS OF RAGE, koji su osnovali upravo članovi ovog benda. Ovaj protest pod prikladnim imenom "Anti-Inauguracijski Bal" ("Anti-InauguralBall") i sloganom "Moć narodu" će pored ova dva sastava ugostiti i druge goste među kojima su Vic Mensa, Jackson Browne, Jack Black i The Los Angeles Freedom Choir. Protest će trajati dva dana, a koncerti će se odvijati u prostorijama Teragram Ballroom u Los Anđelesu. Pored ponovo-okupljenog sastava, zvezde večeri će biti supergrupa Prophets of Rage koju čine tri člana benda AudioslaveTom MorelloTim Commerford i Brad Wilk; kao i reperi Chuck D (Public Enemy) i B-Real (Cypress Hill). 

Iz ovog benda poručuju: "Anti-Inauguracijski Bal je proslava otpora. Otpora racizmu. Otpora seksizmu. Otpora homofobiji. Otpora maltretiranju. Otpora uništavanju okruženja. Otpora fašizmu. Otpora Donald-u Trump-u. Gledamo u cev distopijske noćne more osim ako ne delamo ODMAH i borimo se ODMAH. Planiramo da kreiramo 'No-Trump' zone širom zemlje; u našim domovima, školama, radnim mestima i koncertnim salama. Loši predsednici inspirišu dobru muziku. Prodružite nam se i zajedno ćemo glasno ustati da se borimo za naša prava, našu državu, našu planetu!"

Bend Audioslave raspao se pod nesigurnim okolnostima 2007. godine. Iza sebe imaju tri albuma od kojih je poslednji "Revelations" objavljen 2006. godine. Članovi ovog benda su u više navrata nagoveštavali da bi bili otvoreni za ponovnu saradnju, što se na radost mnogih fanova napokon desilo. Ostaje da vidimo da li je ovo okupljanje ekskluzivno za ovaj protest ili će bend zakazati nove nastupe, pa i rad na novom materijalu.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.