Vesti

Grčki sastavi POEM i UNTIL RAIN u Beogradu u maju
17.01.2017. | |

Grčki progressive rock/metal sastav POEM i zemljaci iz progressive metal sastava UNTIL RAIN posetiće Beograd 13. maja u okviru svoje aktuelne turneje pod imenom Balkan Progressive. Koncert će se održati u klubu Elektropionir, a više informacija o cenama karata organizatori Mjölnir Promotions i Resetor će objaviti naknadno na zvaničnoj stranici događaja. Bendu Poem ovo će biti drugi nastup u Srbiji, nakon što su prošle godine nastupili u klubu The Quarter u Novom Sadu kao podrška finskim legendama iz benda Amorphis.

Poem

Osnovani 2006. godine, Poem je četvorka iz Atine koja neguje progressive rock/metal zvuk. Iza sebe imaju dva albuma, debi "The Great Secret Show" iz 2008. godine i "Skein Syndrome" objavljen u martu prošle godine. Bend se nakon objavljivanja aktuelnog izdanja pridružio bendovima Amorphis i Textrues na turneji Under The Red Cloud  i skrenuo pažnju na sebe fantastičnim nastupom iz večeri u veče. Trenutnu postavu benda čine pevač i gitarista George Prokopiou, gitarista Laurence Bergstrom, basista Stratos Haidos i bubnjar Stavros Rigos.

Until Rain je progressive metal sastav osnovan 2004. godine u Solunu. Njihova muzika je mešavina brojih uticaja, među kojima su progressive, melodic metal, alternative rock i elektronska muzika, i bendovi poput Circus Maxiums i Symphony X. Svoj prvi album "The Reign of Dreams" bend je objavio 2009. godine. Drugi album "Anthem to Creation" objavljen je 2013, a za produkciju istog bio je zadužen Jens Bogren. Ove godine se očekuje i objavljivanje njihovog trećeg albuma pod imenom "Inure".

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.