Vesti

Metal Hammer i ostali časopisi kompanije TeamRock imaju 'novog' vlasnika
10.01.2017. | |

Nedavno smo objavili poražavajuću vest da je kompanija TeamRock koja stoji iza časopisa Metal Hammer, Classic Rock i Prog otišla u stečaj u decembru. Srećom trideset godina star časopis Metal Hammer i ostale publikacije kompanije TeamRock imaju novog vlasnika. Naime, kompanija Future Publishing je otkupila prava na sve časopise, događaje i digitalno vlasništvo kompanije TeamRock za 800 hiljada funti. Interesantno je da je kompanija TeamRock upravo od kompanije Future Publishing otkupila prava na ove časopise u 2013. godini za 10.2 miliona funti. Novi dom ovih časopisa takođe stoji iza poznatih publikacija među kojima su Total Film, Guitarist i T3.

Pisali smo i da je usled stečaja 70 novinara ostalo bez posla, te da je frontmen sastava Orange Goblin, Ben Ward, pokrenuo dobrotvornu akciju za prikupljanje sredstava za otpuštene novinare. Akcija je prikupila više od 70 hiljada funti, a istoj su doprineli i brojni bendovi među kojima su Avenged Sevenfold, Black Stone Cherry, Asking Alexandria i Tesseract.

TeamRock otišli u stečaj

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.