Vesti

Čitanka za osnovnu školu opisuje pankere kao nešto ružno, prljavo i napadno
06.01.2017. | |

Na društvenim mrežama osvanula je, i vrlo brzo se raširila, fotografija teksta iz čitanke za četvrti razred osnovne škole u kojem se opisuje šta je to panker. "Panker - onaj koji pripada muzičkom pank stilu i posebnom stilu oblačenja i ponašanja: ružnog, prljavog, napadnog", navodi se u tekstu.

U komentaru uz ovu fotografiju, koju je na Fejsbuku objavio Saša Borojević, navodi se: "Učimo decu etiketiranju od malih nogu! Šta li piše pod starleta ili političar ili rijaliti?"

Kao što čitaoci našeg magazina vrlo dobro znaju, punk je vrsta rock muzike i pokret koji se pojavio u drugoj polovini sedamdesetih godina prošlog veka u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama sa dolaskom bendova kao što su Ramones, TelevisionSex Pistols, The Clash The Damned. Punk je jedan od najvažnijih muzičkih i društvenih pokreta koji je obeležio kulturu druge polovine 20. veka i koji je usmeren protiv establišmenta i namenutih autoriteta, a osnova pokreta je buntovništvo i borba za individualne slobode.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.