Vesti

Nova izdavačka kuća Balkan veliki za nešto više od mesec dana objavila 12 izdanja
05.01.2017. | |

Krajem prošle godine u Makedoniji je pokrenuta nova izdavačka kuća Balkan veliki i sa ove etikete je u jako kratkom periodu, tačnije za nepunih mesec i po dana, stiglo čak 12 digitalnih izdanja. Pokretač ovog projekta je Vasko Atanasoski, gitarista benda Bernays Propaganda i nekadašnji frontmen benda XAXAXA, a upravo njegovim prvim solo izdanje, EP-jem "Reka", započeta je ova priča 21. novembra prošle godine.

Vasko kaže da je oduvek bio ljubitelj izdavačkih kuća i da je vodio i radio za više njih, kao što su KAKA, Junk Cola, Lithium (sada Password), PMG i u skorije vreme Napravi zaedno, a da je Balkan veliki trenutno aktuelna priča i definitivno njegova poslednja izdavačka kuća. Odabrao je ime Balkan veliki zato što smatra da je to ime koje pomaže da se oslobodimo zapadnog ekonomskog i mentalnog robstva.

Balkan veliki

Nova izdavačka kuća ne priznaje žanrove i granice, na šta upućuje i lista do sada objavljenih 12 izdanja, koja možete preslušati ili besplatno preuzeti putem internet servisa Bandcamp. Nema dileme da je u planu i objavljivanje fizičkih izdanja, ali to će morati malo da sačeka, najpre da Balkan veliki malo poraste i da potražnja bude veća od strane slušalaca.

Na pitanje da li je za kratak period bilo puno izdanja zato što su bila gotova i samo čekala objavljivanje ili će se praksa nastaviti, Vasko nam je odgovorio: "Planiram da drzim sličan tempo i puštam u eter muziku dragih ljudi. Već početkom ove godine možete očekivati Bernays Propaganda live album, Fonija EP, Sohrab Habibion (Savak, Obits) EP, Aleksandar Veliki EP, Vasko Atanasoski album..."

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.