Vesti

Kompanija iza časopisa Metal Hammer i Classic Rock otišla u stečaj
20.12.2016. | |

Brojni ekonomski portali preneli su sinoć vest da je kompanija TeamRock Ltd. otišla u stečaj nakon poslovanja sa velikim gubicima, usled čega je bez posla ostalo 73 novinara i zaposlenih u redakcijama publikacija u koje se ubrajaju Metal Hammer, Classic Rock, Prog i Blues. Kompanija osnovana 2012. godine izdavala je najpoznatije svetske časopise koji se bave rock scenom, i bila iza portala TeamRock kao i radija pod istim imenom.

TeamRock je 2013. godine otkupio prava na časopise Classic Rock, Prog i Metal Hammer od kompanije Future Publishing za 10.2 miliona funti. Međutim kompanija je otišla u stečaj kako je prethodnih godina poslovala sa velikim gubicima: sa minusom od 11.7 miliona funti u 2015. godini i 5.9 miliona funti u godini pre toga. Usled ovoga sve publikacije u vlasništvu ove kompanije neće biti aktivne do daljnjeg, to jest dok se ne pronađe novi kupac.

Uoči otpuštanja 73 radnika frontmen sastava Orange Goblin, Ben Ward je pokrenuo akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za članove redakcije koja je dobila otkaz nepunih nedelju dana uoči katoličkog Božića bez isplate dugovanja. Kampanja koju su podelili mnogi bendovi koji su uspešno sarađivali sa publikacijama, među kojima je švedski sastav In Flames, do sada je prikupila 45% predviđenih sredstava za nepunih par sati.

TeamRock otišli u stečaj

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.