Vesti

Članovi sastava SPACE EATER oformili bend QUASARBORN
08.12.2016. | |

Članovi kultnog domaćeg thrash metal sastava SPACE EATER, gitarista Đorđe Luković, bubnjar Marko Danilović Tihi i gitarista i vokal Luka Matković, napustili su bend i oformili novi sastav QUASARBORN. Luka i Tihi su se sastavu Space Eater pridružili 2009. godine, dok se Đorđe pridružio par godina kasnije. Sa ovim bendom su objavili dva albuma “Aftershock” i “Passing through the Fire to Molech” i otisnuli se na dve turneje po Evropi.

Postava benda Quasarborn

Pored njih, redovima sastava Quasarborn pridružio se i basista Miloš Tomasović, koji je nastupao sa bendom Space Eater na jednoj od pomenutih turneja po Evropi. Bend svoj zvuk opisuje kao thrash metal 80-ih sa primesama raznih stilova kao što su death, black i heavy metal, progressive rock, jazz i etno. Bend će materijal snimati u studiju Citadela Sound Production koji vodi Luka, dok je Tihi zadužen za vizuelni aspekt benda. Matković je za naš portal otrkio da uskoro možemo da očekujemo i prvi singl: "Vrlo uskoro ćemo izbaciti spot za jednu pesmu, album je već skoro gotov, samo da nađemo izdavača." Prvu svirku bend će održati 13. januara u Bukureštu, zajedno sa sastavom Alitor.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.