Vesti

Arjen A. Lucassen najavljuje prvi ikada koncert projekta AYREON!
21.11.2016. | |

Vođa progressive metal projekta AYREON, Arjen Anthony Lucassen, na radost mnogih fanova najavio je prvi koncert nakon više od dve decenije postojanja ovog projekta kroz koji su prošli neki od najuticajnijih muzičara među kojima su Bruce Dickinson, Rick Wakeman, Keith Emerson, Hansi Kürsch, Jorn Lande i drugi. Koncerti pod nazivom "Ayreon Universe" su zakazani za 15. i 16. septembar 2017. godine, u areni Poppodium 013 u Holandiji. Na koncertu će učestvovati preko 16 pevača koji su učestvovali u projektu tokom bogate karijere istog, kao i 8 muzičara koje je izabrao Lucassen lično. Koncert će činiti kako pesme sa albuma projekta Ayreon tako i pesme koje je muzičar snimio sa projektom Star One.

Ayreon Universe - Po prvi put uživo

Na koncertu će između ostalih učestvovati sledeći pevači i pevačice: Floor Jansen (Nightwish), Russell Allen (Symphony X), Damian Wilson (Threshold), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Anneke van Giersbergen (The Gathering), Marco Hietala (Nightwish), Jonas Renkse (Katatonia), Mike Mills (Toehider) i drugi. Bend će činiti muzičari Ed Warby za bubnjevima, Johan van Stratum na basu, gitaristi Marcel Coenen i Ferry Duijsens, klavijaturista Joost van der Broek, Ben Mathot na violini, Jeroen Hoossens na flauti i Maaike Peterse za čelom. Bendu će se na par pesama pridružiti i sam Lucassen koji je na čelu produkcije projekta.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.