Vesti

FIREWIND najavljuju svoj prvi konceptualni album
17.11.2016. | |

Popularni grčki power metal sastav FIREWIND objaviće svoj novi album pod imenom "Immortals" 20. januara 2017. godine za izdavača Century Media Records. Sastavu koji predvodi gitarista Gus G. (Ozzy Osbourne) ovo će ujedno biti i prvi konceptualni album u karijeri. Pesme će se baviti Grčko-persijskim ratom, a najviše bitkom kod Salamine i Termopilskom bitkom koja je inspirisala i popularni strip "300" i filmsku adaptaciju istog koju je režirao Zack Snyder. Na ovom albumu će se takođe po prvi put u ulozi pevača predstaviti Henning Basse (Metallium, Mayan) koji je na tu poziciju došao nakon što je prethodni pevač Apollo Papathanasio napustio sastav. Za produkciju albuma postarao se Dennis Ward (Unisonic), a omot albuma potpisuje Gustavo Sazes. Prvi singl sa albuma bend će predstaviti 25. novembra. Svoj prethodni album "Few Against Many" bend je objavio još 2012. godine.

Firewind - Immortals (2016)

"Immortals" lista pesama:

01. Hands of Time
02. We Defy
03. Ode to Leonidas
04. Back on the Throne
05. Live and Die By the Sword
06. Wars of Ages
07. Lady of 1000 Sorrows
08. Immortals
09. Warriors and Saints
10. Rise from the Ashes

Kao što znate, gitarista Gus G je nedavno održao čas gitare u Zemunskom klubu Fest neposredno nakon što je bend u Beogradu završio snimanje spota za jednu od pesama sa predstojećeg albuma sa domaćim timom iCode. Tom prilikom gitarista je sa nama podelio par ekskluzivnih detalja o albumu. Vezano za sam koncept, Gus je izjavio: "Pričali smo o tome pre par godina. Naš basista Petros Christodouldis je zapravo to predložio. To je ipak naše nasleđe i naša istorija. Mnogi su zasnovali albume na toj temi, Amerikanci, Britanci, Šveđani ili ko god, a nikada Grci. Možda i jesu, ali ne svetski priznati bendovi kao Firewind. Pričali smo o tome dosta dugo, ali onda smo otišli na trogodišnju pauzu a ja sam se posvetio solo materijalu. Međutim kada smo se ponovo okupili počeo sam da prikupljam ideje pa smo ovu vratili na dnevni red. "

Što se samog albuma tiče, vođa sastava otkriva: "Dve stvari koje razlikuju ovaj od prethodnih albuma su očigledno to što imamo novog pevača i što je ovo naš prvi konceptualan album. Što se tiče ostalih aspekata, mislim da ovaj album kombinuje sve elemente po kojima je bend Firewind poznat: rifove, klavijature, aranžmane, vratolomne solaže, duele gitara i klavijatura, snažne refrene i zarazne pesme".

Gus je prethodno bio gost u Srbiji kada je snimao spot za pesmu "The Quest" sa svog solo albuma "Brand New Revolution", o čemu smo već pisali, a ekskluzivan intervju koji je  za naš portal tom prilikom dao gitarista možete pročitati na ovom linku.

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.