Vesti

Michael Kiske i Kai Hansen na turneji sa trenutnom postavom benda HELLOWEEN
14.11.2016. | |

Nedavno smo objavili vest da nemački power metal veterani HELLOWEEN nagoveštavaju moguće okupljanje sa članovima legendarne postave, a iz tabora benda sada stiže i zvanična potvrda. Pevač Michael Kiske i gitarista i osnivač Kai Hansen pridružiće se trenutnoj postavi ovog hamburškog sastava na turneji koja nosi naziv "Pumpkins United" i koja će početi na jesen 2017. godine i nastaviti se tokom 2018. godine. Trenutnu postavu ovog benda, neizmenjenu više od decenije, čine frontmen Andi Deris, gitaristi Michael Weikath i Sascha Gerstner, basista Markus Grosskopf i bubnjar Daniel Löble, a svoj aktuelni album "My God-Given Right" su objavili u maju 2015.

Helloween - Pumpkins United 2017/2018

Iz tabora benda poručuju: "Stiže senzacija za sve fanove benda Helloween: verovali ste u to godinama i stalno od nas to tražili. Sada je pravo vreme: na jesen 2017. godine Michael Kiske i Kai Hansen će se još jednom popeti na binu benda Helloween i oživeti legendarnu, originalnu postavu benda. Da, zvanično je: Weikath, Kiske, Hansen i Grosskopf će svirati klasike benda Helloween uživo na zajedničkoj turneji. Ogromne vesti! Sjajne! Ali možda bi trebalo da sednete, zato što to nije sve. Pod zastavom turneje 'Pumpkins United' svi tikvani će izaći na binu. To znači da će Andi i Michi biti za vokalima; Kai, Weikie i Sascha na gitarama; i Markus i Dani kao ritam sekcija."

"Legendarna postava želi da fanovima priredi globalnu žurku, koja će biti veoma emocionalna zato što ova specijalna svetska turneja nije ponovno okupljanje i verovatno se nikada neće ponoviti," poručuju iz benda.

Legendarna postava benda Helloween ponovo na okupu

Prvi zakazan datum ove masivne turneje je 28. oktobar, kada će sedmorka nastupiti u Sao Paulu u Brazilu i odatle nastaviti po Južnoj i Severnoj Americi, Evropi i Aziji. Bivši frontmen sastava Micheal Kiske poručuje: "To što smo izvodili pesme benda Helloween sa sastavom Unisonic već je bilo veoma nostalgično iskustvo, ali svirati sa originalnom postavom i Andi-jem će biti nešto veoma posebno." Osnivač i vođa sastava Gamma RayKai Hansen kaže: "Već smo se sjajno proveli na oba dela turneje 'Hellish Rock', ali ova turneja će biti potpuno nova dimenzija." Basista Markus Grosskopf dodaje: "Biće tu pesama koje nismo veoma dugo izvodili i nekih koje nikada ranije nismo svirali uživo".

Nemački power metal začetnici Helloween osnovani su 1984. godine, a prvu postavu su činili gitarista i pevač Kai Hansen, gitarista Michael Weikath, basista Markus Grosskopf i bubnjar Ingo Schwichtenberg. Bend izdaje izuzetno uspešnan istoimeni EP i album "Walls of Jericho" koji je skrenuo pažnju fanova i medija na ovaj mladi hamburški sastav. Kako Hansen nije mogao da se izbori sa duplom dužnošću pevača i gitariste, u bend ulazi mladi Michael Kiske, a ova postava snima kultni dupli album"Keeper of the Seven Keys". Ako želite da saznate više o legendarnoj postavi benda Helloween pročitajte naš specijal o njihovim zlatnim danima na ovom linku

Ostavi komentar

Da biste komentarisali na NOCTURNEMAGAZINE.NET (u daljem tekstu NOCTURNE) potrebno je da budete prijavljeni na svoj Facebook nalog. Svaki korisnik odgovara za svoju izjavu (komentar) i izjave (komentari) korisnika ne odražavaju mišljenje NOCTURNE-a. Takođe, NOCTURNE ne garantuje za tačnost informacija u komenatrima korisnika. NOCTURNE zadržava pravo da bez upozorenja obriše svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, povrede ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.